Tradicionalni godišnji koncert

Povodom Dana grada Vukovara, u vukovarskom Hrvatskom domu, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo „Dunav“ održalo je već tradicionalni godišnji koncert „Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku“ na kojem je više od sto sudionika predstavilo bogatu tradicijsku kulturu Lijepe naše. Koncert je započeo slavonskom poskočicom, a ukupno je izvedeno 12 točaka.

„Izveli smo plesove iz naših krajeva, a imali smo priliku vidjeti i ples Međimurja. Naš folklorni pjevački zbor Dunav i tamburaški orkestar izveli su svoj repertoar. U programu smo imali goste, a to je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Željezničar iz Osijek koji su izveli dvije zanimljive točke“, rekao je tom prigodom predsjednik HKGD „Dunav“ Zlatko Hegeduš.

„Hvala svima! Svim prijateljima Dunava koji ste popunili svaku stolicu, stepenice, svaki dio Hrvatskog doma da nas dođete podržati svih 100 minuta programa! Iako se bavimo amaterizmom, naša ljubav prema folkloru i tradiciji je ozbiljna! Vaš pljesak koji je tako dugo trajao na kraju programa nam je pokazatelj da smo opet uspjeli, a za to je zaslužan svaki izvođač, član, voditelj, roditelj, cijela ekipa na sceni i iza scene i na tome im veliko hvala!“, zahvalili su se iz Društva nakon koncerta.

Podršku razvitku i prenošenju tradicijske kulture na ovaj način, u ime Vukovarsko-srijemske županije, prisustvom je pružio zamjenik župana Franjo Orešković.

VELIKA GALERIJA FOTOGRAFIJA

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)